TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

Vaig començar a exercir com a crític de sèries al Diari Avui, on vaig treballar del  2003 al 2010. Vaig escriure-hi primer com a estudiant en pràctiques i després com a col·laborador després de llicenciar-me en Periodisme. Durant aquest període vaig escriure en diverses seccions i suplements del diari i vaig ser coordinador del suplement de televisió La Revista de la Tele.

«Descifrando el misterio de Perdidos» (2006) va ser el meu primer llibre. Posteriorment, he publicat altres llibres sobre sèries (pots consultar-los tots aquí).

L’any 2007 vaig començar una secció de sèries al programa de ràdio El Món a RAC1 amb en Jordi Basté. Hi vaig treballar fins al 2020, un total de 13 temporades, en un període en què el programa va ser el més escoltat a Catalunya segons xifres de l’EGM.

Al 2010 Alfons Arús em va proposar  fer una secció de sèries al programa Arucitys de 8TV, on vaig col·laborar durant vuit temporades, fins al 2018.

Al 2010 vaig començar a escriure al suplement TVManía de La Vanguardia fins que va tancar al 2013. Durant aquest període vam fer portades meravelloses com la que vam dedicar a James Gandolfini, que acompanya aquest text, dies després de la seva mort.

Al mateix temps vaig escriure diversos blogs sobre sèries per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El que em va donar més alegries va ser Series En Blog (del 2010 al 2014), que va ser guardonat als premis Blogs Catalunya (el 2014).

En 2015 vaig començar a escriure sobre sèries al suplement Què Fem de La Vanguardia. El mateix any vaig començar una columna de crítica de sèries a El Temps.

Al 2016 vaig publicar «Historia de las series», que és el meu últim llibre.

Al 2018, expandint els horitzons de la meva feina, vaig començar una columna sobre sèries històriques a la revista Sàpiens i vaig començar a escriure sobre sèries infantils a l’Ara Criatures.

Al 2019 em vaig incorporar com a col·laborador al programa Ben Trobats de La Xarxa, fent una secció de sèries. El programa va acabar l’any següent.

Al 2020 vaig començar la meva actual col·laboració a El matí de Catalunya Ràdio de la Laura Rosel, acompanyat per la xef Maria Nicolau. Ens podeu escoltar cada dimecres a les 11.30h! Al 2020 també vaig començar una secció de sèries al programa de televisió Tot es mou de TV3 que va acabar al 2022.

Al 2021 em vaig incorporar al pograma The Weekly Mag de La Xarxa, presentat per la Marcela Topor i que es caracteritza per ser en anglès. Vam posar en marxa una secció on recomano sèries per practicar i millorar l’anglès.

Al 2021 també vaig començar a col·laborar al digital El Món de la Tele, el portal de referència sobre informació televisió i sèries en català.

Com a crític també he estat membre del jurat en premis de prestigi com els Ondas, des d’on vaig impulsar l’any 2015 la creació de la categoria a la millor websèrie.

També he treballat assessorant la compra de drets de sèries internacionals a 8TV. Durant aquest període (del 2016 al 2018) el canal va estrenar sèries com ara Borgen, Bron/Broen o Happy Valley.

En una vessant més divulgativa, també he col·laborat amb la Fundació Doctor Antoni Esteve coordinant un llibre titulat «La medicina en las series de televisión», on diversos experts analitzen com les sèries tracten qüestions mèdiques.

sopr