TRAJECTÒRIA I RECONEIXEMENTS

Vaig començar a exercir com a crític de sèries al Diari Avui (del 2003 al 2010), on hi vaig començar a escriure primer com a estudiant en pràctiques i després com a col·laborador després de llicenciar-me en Periodisme. Durant aquest període vaig coordinar el suplement de televisió La Revista de la Tele.

L’any 2008 vaig començar una secció de sèries al programa de ràdio El Món a RAC1 amb en Jordi Basté, que em va donar una oportunitat per la què sempre li estaré agraït. La secció fa 10 anys que funciona i el programa és el més escoltat a Catalunya segons les xifres de l’EGM.

Al 2010 vaig tenir la sort que l’Alfons Arús també confiés en mi per fer una secció de sèries al programa Arucitys de 8TV, on vaig col·laborar durant vui temporades inoblidables, fins al 2018.

Al 2010 vaig començar a escriure al suplement TVManía de La Vanguardia fins que va tancar al 2013. Durant aquest període vam fer portades meravelloses com la que vam dedicar a James Gandolfini, que acompanya aquest text, dies després de la seva mort.

Al mateix temps vaig escriure diversos blogs sobre sèries per la xarxa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El que em va donar més alegries va ser Series En Blog (del 2010 al 2014), que va ser guardonat als premis Blogs Catalunya.

En 2015 vaig començar a escriure sobre sèries al suplement Què Fem de La Vanguardia. El mateix any vaig començar una columna de crítica de sèries a El Temps. Al 2018, expandint els horitzons de la meva feina, vaig començar una columna sobre sèries històriques a la revista Sàpiens i una columna sobre sèries infantils al suplement Ara Criatures. Continuo escrivint en aquestes quatre publicacions. Puntualment també col·laboro en altres mitjans.

Pel camí han quedat col·laboracions en espais com Els Matins de TV3, la revista Time Out, el podcast La Redada o el portal Terra.

Com a crític també he estat membre del jurat en premis de prestigi com els Ondas, des d’on vaig impulsar l’any 2015 la creació de la categoria a la millor websèrie.

També he treballat com a assessor en la compra de drets de sèries internacionals per 8TV. Durant aquest període (del 2016 al 2018) el canal va estrenar sèries com ara Borgen, Bron/Broen o Happy Valley.

També he coordinat un volum de divulgació mèdica per a la Fundació Doctor Antoni Esteve titulat «La medicina a les sèries de televisió», on diversos experts analitzen com les sèries tracten qüestions mèdiques. Aquest volum es pots descarregar de franc.

Si vols saber més sobre la meva feina fes click en aquests enllaços:

sopr