TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

Vaig començar a exercir com a crític de sèries al Diari Avui, on vaig treballar del  2003 al 2010. Durant aquest període vaig escriure en diverses seccions i suplements del diari i vaig ser coordinador del suplement de televisió La Revista de la Tele.

Al 2006 vaig publicar el meu primer llibre, «Descifrando el misterio de Perdidos».

L’any 2007 vaig començar una secció de sèries al programa de ràdio El Món a RAC1 amb en Jordi Basté. Hi vaig treballar fins al 2020, un total de 13 temporades, en un període en què el programa va ser el més escoltat a Catalunya segons xifres de l’EGM.

Al 2010 Alfons Arús em va proposar  fer una secció de sèries al programa Arucitys de 8TV, on vaig col·laborar durant vuit temporades, fins al 2018. Durant part d’aquest període també vaig treballar assessorant al canal sobre l’adquisicó de drets de sèries internacionals.

Al 2010 vaig començar a escriure al suplement TVManía de La Vanguardia fins que va tancar al 2013. Posteriorment també vaig col·laborar al suplement QuèFem del mateix diari.

L’any 2014 vaig ser guardonat als premis Blogs Catalunya pel blog Sèries en Bloc, que vaig escriure del 2010 al 2014 per la CCMA.

Al 2015 vaig publicar el llibre «J.J. Abrams: la teoría de la caja» un assaig sobre el guionista i director, analitzant la seva obra televisiva i cinematogràfica.

Al 2015 vaig començar a col·laborar al setmanari El Temps. Aquesta és una columna que encara escric actualment cada setmana. Aquell any també vaig impulsar la creació de la categoria de millor websèrie als premis Ondas, on vaig ser membre del jurat.

Al 2016 vaig publicar «Historia de las series», que és el meu últim llibre.

Al 2018 vaig començar una columna sobre sèries històriques a la revista Sàpiens (que encara es publica actualment) i vaig començar a escriure sobre sèries infantils a l’Ara Criatures.

Al 2020 em vaig incorporar com a col·laborador a El matí de Catalunya Ràdio de la Laura Rosel. El mateix any vaig començar secció de sèries al programa Tot es mou de TV3 que va acabar al 2022. Aquell any em vaig incorporar al pograma The Weekly Mag de La Xarxa.

Al 2022 es va estrenar el pòdcast El Llindar, a Catalunya Ràdio, un format que vaig idear i del qual també en sóc el director, amb Jordi Boixaderas com a narrador d’unes històries de ficció on s’endinsen diferents convidats coneguts que passen pel programa.

Al 2023 El Llindar va ser guardonat amb el Premi Sonor al pòdcast més innovador.

Al 2023 vaig escriure els guions del pòdcast Torturades, per Catalunya Ràdio, una sèrie de no ficció on s’explica la història de diverses dones que van ser torturades a la comissaria de Via Laietana.

Al 2024 començo una nova etapa com a presentador i director de La Finestra Indiscreta a Catalunya Ràdio.

sopr