DOCÈNCIA

Showrunners BCN és una escola de guió i creació audiovisual dedicat al cinema i la televisió fundada per la Clàudia Maluenda i Laura Rubirola. Vaig començar a treballar amb elles al 2014 com a professor especialitzat en sèries al Postgrau de Guió de Cinema i Televisió de la Universitat de Barcelona. Un dels projectes de sèrie creat al postgrau va guanyar el concurs de talent jove de Movistar+ al 2016.

Després de la fundació, el 2016, de Showrunners BCN, em vaig incorporar al nou projecte com a professor del Curs Anual de Guió de Sèries de Televisió, un programa específic per alumnes que volen desenvolupar la seva pròpia sèrie que inclou l’escriptura del guió del primer episodi com a objectiu del curs.

Els alumnes aprenen les eines per escriure un bon primer episodi, planejar el mapa de temporada i aprenen les tècniques dels professionals. Altres professors treballen específicament aspectes com el desenvolupament dels personatges i el diàleg. Diferents classes magistrals amb professionals del sector completen la formació de l’alumne, que al final del curs té l’oportunitat de fer un pitch davant d’un panell de representants de la indústria per vendre la seva sèrie. També s’ofereix la possibilitat de fer pràctiques en una empresa del sector als alumnes amb millor expedient.

A Showrunners BCN també faig, puntualment, altres cursos de guió de curta durada sobre diverses temàtiques, com el curs de Crítica de Sèries, que es fa cada any.

A més d’aquesta activitat docent, també he participat com a professor convidat en postgraus i màsters de la Universitat de Barcelona, la Universitat Ramon Llull i la Universitat Internacional de Catalunya.

toni de la torre