En aquesta pàgina pots llegir l’última newsletter. Per rebre-la al teu correu electrònic, et pots subscriure aquí:
 

No el veus bé? Fes click aquí per obrir aquest e-mail al navegador 

La Dimensió Desconeguda, policies corruptes i vampirs divertits.

Newsletter #19 / Abril de 2019

Encara no té plataforma a casa nostra, però ja he pogut veure els dos primers episodis de la nova La Dimensió Desconeguda. M’ha decebut una mica. No tant per les històries que presenta (que són afins a l’essència de l’original: de fet, la segona és un homenatge a un episodi clàssic), si no perquè és tova. No sacseja l’espectador ni fa cap anàlisi de la societat actual. L’original era una antologia arriscada tractant temes controvertits i fent que l’espectador visqués una experiència molt inquietant per la televisió de l’època.

No he experimentat el mateix amb La Dimensió Desconeguda del 2019. Continuo pensant que té potencial (la filmografia de Jordan Peele, que és al darrere d’aquesta nova versió, així ho acredita) però haurà de ser més valenta perquè pensi que ha valgut la pena ressuscitar una de les marques més icòniques del món de les sèries.

 

TERTÚLIA DE SÈRIES
SÈRIES PER PENSAR

Segurament, Black Mirror és l’hereva més fidel a l’esperit de La Dimensió Desconeguda. Sobre totes dues sèries parlarem en una nova edició de la Tertúlia de Sèries que farem el proper 10 d’abril a La Caixa d’Eines (a les 19h). El tema de la sessió són les sèries que ens fan pensar sobre el món en el que vivim i inclou qualsevol sèrie que us hagi generat una reflexió sobre el món actual (en aquesta llista jo hi inclouria The Good Fight, per exemple). Vine i digues la teva! Les places són limitades, estarem en família. Per inscriure’s cal enviar un e-mail a info@lacaixadeines.com Preu: 10 euros.

HA TORNAT
LINE OF DUTY

Els girs de guió a Line of Duty sempre estan garantits i la 5ª temporada, que s’ha estrenat a la BBC, no ha estat una excepció. Sempre aconsegueix que pensis que pensi que tinc controlat per on anirà la trama i aleshores em fa una finta que em deixa trencat. I com pots no enganxar-te a una sèrie així? Espero que Movistar o Netflix (les dues tenen les quatre primeres temporades) estrenin aviat la 5ª temporada perquè ja van tard.

A HBO
WHAT WE DO IN THE SHADOWS

Em va agradar molt la pel·lícula i he rigut força amb la sèrie, estrenada recentment a l’HBO, de What We Do in the Shadows. En essència és la mateixa idea (presentar un grup de vampirs en l’actualitat) i conserva el mateix sentit de l’humor ampliant una mica l’univers i amb personatges nous. He rigut especialment amb en Guillermo, l’aspirant a vampir obsessionat amb Antonio Banderas. Podeu veure el primer episodi a HBO.

A NETFLIX
DELHI CRIME

És una sèrie molt dura de mirar per la cruesa del cas que tracta. Però al mateix temps entenc el motiu de ser de Delhi Crime, que és lluitar contra l’oblit d’uns fets esgarrifosos i per tant contra la impunitat d’aquests fets. Si us interessen sèries criminals amb denúncia social com Forbrydelsen/The Killing o Seven Seconds, llegiu la crítica: 
Llegir la crítica

A AMAZON
HANNA

Hanna és una altra sèrie derivada d’una pel·lícula. En aquest cas el traspàs és menys afortunat que l’anterior. Hi ha elements que funcionen, com l’actriu Esme Creed-Miles interpretant el personatge de l’adolescent-arma de forma força matisada (i acompanyada, per cert, per Mireille Enos i Joel Kinnaman, junts per primer cop des de The Killing), o la factura visual. Però hi ha la sensació permanent que la història no donava per fer-ne una sèrie i que no han sabut donar-li la profunditat que necessita més enllà de l’acció.

A FILMIN
BERLIN ALEXANDERPLATZ

Les plataformes no aposten pels clàssics. Justament per això cal aplaudir a Filmin per fer-ho amb Berlin Alexanderplatz, l’obra mestra televisiva de Fassbinder (adaptant la novel·la d’Alfred Döblin). Està ambientada a la República de Weimar i explica la història de Franz Biberkopf, que surt de la presó amb la intenció de ser un home nou. A Alemanya és un clàssic, i actualment hi ha sèries que l’intenten emular, com Babylon Berlin. Tant la sèrie com la novel·la són de les meves preferides, així que havia de dedicar-li un article:
Llegir l’article

LA SÈRIE INFANTIL
LOUIE

A la columna sobre sèries infantils que faig a l’Ara Criatures un cop al mes he escrit sobre una sèrie francesa pensada per a petits artistes, ja que ensenya a la canalla a dibuixar i al mateix temps els diverteix. És un format molt original que estimula a la creació artística dels nens. Podeu llegir la columna aquí:
Llegir l’article

GRÀCIES!
PER LA BONA ACOLLIDA DEL LLIBRE
“LA CIENCIA DE THE BIG BANG THEORY”

Va ser una passada veure l’auditori del CosmoCaixa ple per la presentació del llibre gratuït “La ciencia de The Big Bang Theory”. Gràcies a tots per les vostres bones paraules sobre el projecte! Si encara no l’heu llegit, el podeu descarregar de franc aquí: 
Descarregar el llibre!